Eljött az a pillanat, amikor úgy döntöttem megszakítom érzelmileg stabil kapcsolatomat a Canon márkával. A tábor utolsó napjaiban “szeretett” 400D-m eltávozott az örök expómezőkre, így új hosszútávú kapcsolat után kellett néznem. Sikerült is beszereznem egy Canon 50D-t, amiről 1 nap alatt kiderült, hogy zárhibás, ezért – köszönettel az eladó jólelkűségének – visszaadtam eredeti tulajának. Ezek után már annyira nem volt kedvem használt gépet venni, hogy inkább elkezdtem Snapsort-on a Nikon gépeket átnyálazni és arra jutottam, hogy a friss haladó színű amatőr gépek (5000-es széria) érzékelője valami elképesztően jó minőségű főleg ha az árát is megnézzük. Eredetileg amúgy egy D7000-et akartam venni, de a D5300-nak a képminősége jóval megelőzi, az időjárás-állóságot meg csak akkor tudnám kihasználni ha olyan objektívvel használom, ami meg nem épp az alsó kategória jellemzője.nikon_d5200_18105_vr_kitTovább nézegetve a teszteket végül arra is rájöttem, hogy a D5200 és a D5300 között meg aztán szinte semmilyen különbség nincs, vagy legalábbis elhanyagolható. Így másfél óra utánajárással és mérlegeléssel (szükségem van-e rá?) spóroltam 80 ezer forintot. Végül ugyanis most szombaton, az év 220. napján a Béke téri 220volt üzletében megvettem 169 ezer forintért a Nikon D5200 kitet egy 18-105 mm-es objektívvel, 3 év gyári garanciával, ami valljuk be szerintem egy igencsak jó vétel volt. Vasárnap este a Római part-ra menet ki is próbálgattam mit tud a kicsike és nagyon meg vagyok elégedve vele. A tükörfelcsapás hangja teljesen más mint a Canon gépeké, sokkal lágyabb, tompább, kissé műanyag érzésű, de ez természetesen nem ront semmit az összképen csak meg kell szoknom, hogy most jó ideig ezt fogom hallgatni.

Dolls of the family by Richard Koczur on 500px.com

“Magyar valóság” címmel ezt a képet az Északi összekötő hídról fotóztam megfigyelve az ingyen strandolás örömeit élvező újpesti állampolgárok önfeledt területfoglalási kényszerét. Egy-egy három négy fős társaság egész kis teleknyi méretű füves területet különített el magának a szanaszét szórt játékokkal, táskákkal, üdítőkkel.

Egyébként úgy néz ki, hogy megtaláltam a számomra ideális galéria szolgáltatót az 500px személyében, így a jövőben készült képeimet amellett, hogy egyet-egyet ide is beillesztek ott tudja majd a nagyérdemű nézegetni.

 

https://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0050_kicsi.jpghttps://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/08/DSC_0050_kicsi-300x300.jpgKoczur RichárdBlogfényképezőgép,fotó,galéria,vásárlás
Eljött az a pillanat, amikor úgy döntöttem megszakítom érzelmileg stabil kapcsolatomat a Canon márkával. A tábor utolsó napjaiban 'szeretett' 400D-m eltávozott az örök expómezőkre, így új hosszútávú kapcsolat után kellett néznem. Sikerült is beszereznem egy Canon 50D-t, amiről 1 nap alatt kiderült, hogy zárhibás, ezért - köszönettel az eladó...