• Szerkesztő: Koczur Krisztián Richárd
  • Tárhely szolgáltató: Maxer Hosting Kft.
  • Elérhetőség: photocharge@kocz.hu

A hivatalos anyakönyvezett nevem: Koczur Krisztián Richárd. 1987-ben születtem Újpesten és azóta sem mentem messzire. A fotózás az egyik legrégebbi hobbim, az írás és az emberek információval való ellátása csak később jelent meg az életem szerves részeként, amikor elindítottam első önálló blogom 2006-ban. Azóta számos próbálkozásom volt különféle online megjelenés formájában, de végül a fotózás és a blogolás szerves összekapcsolódásaként teremtődött meg a mai valójában a Photocharge Magazin ötlete.

Végzettségemet tekintve gazdaságinformatikus vagyok, a Corvinuson szereztem meg a diplomámat, majd később a Ruander oktatóközpontban Java fejlesztőként tanultam tovább. Az alkotás mindig is központi szerepet játszott az életemben, ezért is szeretnék az informatikán belül a fejlesztés felé orientálódni.

Az első tükörreflexes fényképezőgépemet 2008-ban vásároltam használtan, egy Canon EOS 400D személyében. Akkoriban ezzel minden vágyam teljesült ami a fotózást illeti. Egészen 2015 júliusáig nem is nagyon változtattam a bevált csapaton, de ekkor beütött a technika ördöge egy baseball ütővel és a Canon zárszerkezete bemondta az unalmast. Így “pályafutásomat” egy Nikon D5200-al folytatom tovább.

2015-ben egy fotós tábor hatására értem el arra a pontra, hogy szeretném a nagyérdeművel is aktívan megosztani műveimet, így elindítottam a Facebookon a saját oldalamat R.K.Koczur néven. Direkt nem szerettem volna a Photography szót használni. Egyrészt mert nem ezzel foglalkozom, ez csak egy hobbi. Másrészt mert az utóbbi időben, mióta bárki könnyedén vásárolhat DSLR gépeket, úgy szaporodnak a Photography jelzővel illetett oldalak, mint coli baktérium a cukros vízben.

A Photocharge Magazint egyedül szerkesztem, az oldalon található állítások valóságtartalmában általában meg vagyok győződve (vagy ha nem, akkor feltüntetem a forrást ahol ellenőriztem), de ennek ellenére előfordulhatnak hibák. Ezeket jelezhetitek a fentebb olvasható elérhetőségeken. Sőt meg is köszönöm, ha megteszitek.