A különböző célú grafikus felismerő algoritmusok az elmúlt években robbanásszerűen fejlődtek. Nem elég, hogy a Facebook felismeri az arcokat, még azt is észreveszi, a különböző képeken, hogy ha ugyanaz az ember szerepel rajta. Arról nem is beszélve, hogy az életkort is egészen tűrhető hibahatáron belül az arcunkba vágja (vagy hát az arcunkból vágja) egy egyszerű szoftver. Most itt az eddigi talán legértelmetlenebb rekognita intelligencia: megmondja helyetted, hogy a feltöltött fotón szerepel-e meztelen ember. Persze ha jobban belegondolunk lehet nem is olyan értelmetlen.

Az #IsItNude.com weboldala ebben a formában csak egy erőfitogtatás, egy játék. De beépítve egy közösségi oldal motorjába, vagy akár egy társkeresőébe sok-sok fölösleges emberi munkától szabadíthatná meg a cégeket. Hiszen, nem kell egy moderátornak átnéznie minden egyes feltöltött képet, egy automatikus algoritmus eldönti, hogy mehet-e vagy sem.

isitnude

 

Az algoritmust egyébként le lehet tölteni és beépíteni akár  a saját weboldalunkba, ha szeretnénk. Egyenlőre még elég nagy hiba százalékkal dolgozik, ráadásul a fekete-fehér képekkel egyáltalán nem tud mit kezdeni (erre fel is hívják a figyelmet az apró betűs részben).

Azonban amilyen ütemben fejlődnek az ilyen képfeldolgozó és/vagy értelmező szoftverek, szép lassan eljuthatunk arra a pontra, hogy a fotósnak tényleg csak az lesz a dolga, hogy megnyomja a gombot, mert az életlenséget, fehéregyensúlyt és még rengeteg más dolgot már most is lehet különböző egész jól működő automatizmusokkal korrigálni. Vajon mit hoz a további jövő?

isitnude_no

https://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/07/isitnude_algorithm.jpghttps://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/07/isitnude_algorithm-300x300.jpgKoczur RichárdHírekalgoritmus,érdekesség,hír,képfeldolgozás,technika
A különböző célú grafikus felismerő algoritmusok az elmúlt években robbanásszerűen fejlődtek. Nem elég, hogy a Facebook felismeri az arcokat, még azt is észreveszi, a különböző képeken, hogy ha ugyanaz az ember szerepel rajta. Arról nem is beszélve, hogy az életkort is egészen tűrhető hibahatáron belül az arcunkba vágja (vagy...