Érdemes néha figyelgetni a Contributor Forum-ot, ugyanis a Shutterstock vezetősége előszeretettel osztja meg a néha kimondottan fontos híreket ezen a platformon. Ezeket a bejelentéseket a feltöltő felület főoldalának jobb alsó sarkában az “Announcements” felirat alatt találjátok. De hogy ne kelljen most gyorsan angolul is megtanulnia annak aki eddig nem tette, összefoglalom az elmúlt időszak legfontosabb történéseit.

shutterstock_facebook

Ez már nem is annyira friss hír, inkább csak jobb tisztában lenni vele: A Facebookon a hirdetők ingyen válogathatnak a Shutterstock galériájában a képek között, amit a hirdetésbe illesztve használhatnak fel. Ezért a Facebook fizet a Shutterstock-nak és így a kép gazdájának, de viszonylag keveset (ez jelenik meg a  Single&Other Downloads szekcióban). Ebből lett egy kisebb felháborodás, mert előfordult olyan eset is, hogy valaki (többen) kevesebb jutalékot kapott, mint egy egyszerű “subscription” letöltés után, ami valóban kissé ingoványos.

Az ügynökség megnyugtatta a feltöltőket, hogy már dolgoznak a problémán és természetesen nem szánt szándékkal lettek ilyen alacsonyak a jutalékok, hanem hiba csúszott a gépezetbe és hamarosan javítva lesz a dolog. Hogy ez visszamenőleg is érinteni fogja-e a keresetünket, arra nem tért ki a bejelentés.

A másik fontosabb információ azzal kapcsolatos, hogy nemrégiben bevezették a képek nagy méretben történő megtekintését is letöltés előtt, és ehhez egy új megjelenésű vízjelet hoztak létre sűrűbb rácsokkal. A szándék jó volt, de sajnos nem sikerült mindezidáig olyan színkombinációt találni a rácsozáshoz, amely hatékonyan működik mint vízjel és a kép láthatóságát sem rontja. Természetesen erre is kaptunk egy ígéretet, hogy mihamarabb javítani fogják. Úgy gondolom ez lenne a fontosabbik feladat a kettő közül, ugyanis rengeteg olyan kép van most így fenn, amelyen szinte egyáltalán nem látszik a vízjel, vagy meglehetősen könnyű lenne eltüntetni, így jelentősen megnövelheti a képlopások számát.

https://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/11/shutterstock_67556287-e1365065421412.jpghttps://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/11/shutterstock_67556287-e1365065421412-300x300.jpgKoczur RichárdHírekStockfotózásfacebook,partner,shutterstock,stockfotózás,vízjel
Érdemes néha figyelgetni a Contributor Forum-ot, ugyanis a Shutterstock vezetősége előszeretettel osztja meg a néha kimondottan fontos híreket ezen a platformon. Ezeket a bejelentéseket a feltöltő felület főoldalának jobb alsó sarkában az 'Announcements' felirat alatt találjátok. De hogy ne kelljen most gyorsan angolul is megtanulnia annak aki eddig nem...