Valójában semmi köze a hagyományos értelemben vett microstock ügynökségekhez, csupán annyi a hasonlat, hogy itt is fényképekkel (és videókkal, szövegekkel, hangfelvételekkel) pénzt lehet keresni. De nem a használati jogait adod el, és itt jönnek a különbségek. A Fliiby egy olyan multimédia platform, ahová bármilyen média tartalmat feltölthetsz, mappákba rendezheted, majd a megtekintések után kapsz pénzt, ugyanis minden egyes képet, videót, dokumentumot egy bevezető reklámmal lehet csak megnyitni.

fliiby stock photo alternative

Ez tulajdonképpen a youtube üzleti modelljéhez hasonlít, annyi különbséggel, hogy itt minden esetben van reklám a megnyitott tartalom előtt, viszont nincs soha közben, azaz nem rontja el a képet vagy a videót belógó reklám üzenet.

Ha ezzel a formátumú oldallal szeretnél pénzt keresni a kulcs a folyamatosságban van. Minden nap töltögess fel legalább 1-2 képet, vagy valamit, hogy a követőid el legyenek látva tartalommal. Szép lassan ki lehet építeni egy akkora követő bázist, amivel már a napi 1-2 kép is hoz értékelhető jövedelmet. Nagy előnye a stock oldalakkal szemben, hogy itt nincs semmi megkötés sem minőségben sem méretben. Az egyetlen kritérium, hogy a tartalom saját legyen.

A feltöltött tartalmat később aztán meg lehet osztani, be lehet ágyazni weboldalba, így még több felületen jelenhetnek meg egyrészt, másrészt nem terheli a weboldalad tárhelyét a sok kép, vagy videó. Itt a blogban is van egy-két kép amit így ágyaztam be. Így néznek ki az onnan betöltött képek:

[fliiby]https://fliiby.com/file/l1rltt9ohwu/[/fliiby]

Tárhely szempontjából gyakorlatilag végtelen mennyiségű áll a rendelkezésünkre. Kapunk egy kezdő tárhelyet 2 GB területtel és a feltöltött tartalmunk látogatottságának megfelelően ez dinamikusan növekszik. Azaz, ha olyan tartalmakat töltünk fel, amit néznek az emberek, akkor kapunk még tárhelyet, így tényleg majdnem hogy végtelen mennyiségű kapacitást kapunk.

A regisztrációhoz nem kell semmi különleges, egy egyszerű űrlapot kell csak kitölteni és kész is vagyunk. A kifizetések egyértelműen paypal-ra történnek, így ha még nincs (bár ezt kétlem, hogy ha stock fotózással foglalkozol), akkor gyorsan regisztrálj egyet.

https://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/07/fliiby.jpghttps://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/07/fliiby-300x300.jpgKoczur RichárdHírekÜgynökségekfliiby,pénz,teszt,ügynökség
Valójában semmi köze a hagyományos értelemben vett microstock ügynökségekhez, csupán annyi a hasonlat, hogy itt is fényképekkel (és videókkal, szövegekkel, hangfelvételekkel) pénzt lehet keresni. De nem a használati jogait adod el, és itt jönnek a különbségek. A Fliiby egy olyan multimédia platform, ahová bármilyen média tartalmat feltölthetsz, mappákba rendezheted,...