Az elmúlt hétvégéken kétszer is hódoltam annak a szenvedélynek amit úgy hívnak túrázás, és mint azt már korábban kifejtettem egy blogbejegyzésben, ilyenkor előfordul, hogy remek képekkel térek haza. Hát stock szempontból ez most sajnos nem így történt, egyrészt azért mert múlt szombaton nem is nagyon mertem elővenni a gépemet az időjárás miatt (inkább a hátizsákomban lapult végig). Másrészt azért nem éreztem úgy, hogy kifejezetten alkotni vágynék. És ez a legfontosabb! Hiába gondolnak sokan úgy a stockfotózásra, mint megélhetésre ez mégis csak egy művészet valamilyen szinten és megesik, hogy nem jön az ihlet, hogy csak úgy jólesik sétálni és beszélgetni és netán csak vicces emlékképeket készíteni. A fotózás ilyen. A stockfotózás meg különösen. Nem azon az egy-egy alkalmon fog múlni a bevételed, amit esetleg nem fotózással töltesz, hiszen a már fenn lévő képek is pörögnek és lesz máskor időd elkészíteni az adott heti feltöltendő képadagot.

Az egyetlen értékelhető kép ami készült, arra Solymár közelében egy napsütötte folt adta az apropót. Semmi készülődés, semmi tervezés, csak megláttam és katt, sétáltam tovább.

túrázás és fotózás kapcsolata stockfotó növények erdő

Jövőre egyébként elkezdem (újrakezdem) a túraszervezést a Lizzard Outdoor keretein belül, hogy minél több hasonló érdeklődéssel rendelkező embert ismerhessek meg, akik szeretik a túrázás-t és a fotózást, mert a kapcsolatok legalább olyan fontosak, mint a szaktudás, ha nem fontosabbak. Akit érdekel egy-egy velem és egyéb érdekes emberekkel töltött nap pár kilométer sétával egybekötve a hegyekben, az nyugodtan “csekkoljon be” hozzánk itt:

https://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/10/turazas_stockfoto-1024x687.jpghttps://photocharge.kocz.hu/wp-content/uploads/2015/10/turazas_stockfoto-300x300.jpgKoczur RichárdBlogfotózás,ihlet,túra
Az elmúlt hétvégéken kétszer is hódoltam annak a szenvedélynek amit úgy hívnak túrázás, és mint azt már korábban kifejtettem egy blogbejegyzésben, ilyenkor előfordul, hogy remek képekkel térek haza. Hát stock szempontból ez most sajnos nem így történt, egyrészt azért mert múlt szombaton nem is nagyon mertem elővenni a gépemet...