Aki most kezd el foglalkozni mikrostock oldalakra való regisztrációval, talán a Dreamstime lehet elsőre a legjobb választás. Nincs “felvételi vizsga”, csupán regisztrálni kell (illetve a szokásos igazolvány, adópapír, stb kört lefutni) és már tölthetjük is fel képeinket.dreamstime_header

A felhasználói felülete kevésbé áttekinthető mint a Shutterstock-nak, de azért el lehet rajta igazodni, csak hozzá kell szokni. Ami viszont nagyon fontos: nagyon lágyszívűek a képek elbírálását illetően, gyakorlatilag majdnem mindent elfogadnak (jó, bizonyos határokon belül). Éppen ezért javaslom kezdőknek első oldal gyanánt, mert itt lehet egy kis önbizalmat szerezni, amellett pedig előszűrésnek sem utolsó.

Forgalmat tekintve mérsékelt a dolog a képek mennyiségéhez viszonyítva, de mivel el lehet árasztani bármilyen képpel, ezért ezen hamar felül lehet kerekedni. Vektoros képeket némileg bonyolultabb feltölteni mint más oldalakra: először fel kell tölteni egy raszteres nagy felbontású változatot, majd ha azt elfogadták lehet “Additional formats” kategóriában a vektoros változatot utána küldeni és azt is el kell fogadniuk. Viszont jelentősen nagyobb összeget könyvelhetünk el a vektoros letöltések után, úgyhogy grafikusoknak érdemes ezzel is próbálkozniuk. Ami még érdekes lehet, hogy itt a képeknek kor és letöltések számától függően van egy szintje és a nem előfizetéses letöltések után fizetett jutalék attól függ, hogy az adott kép milyen szinten van, azaz egy azon képpel lehet keresni $0,80 de $5-10-t is attól függően hogy mennyire népszerű.

Összegzés

  • Eladások száma: Viszonylag kevés (200-as portfólióval heti 2-3 letöltés)
  • Kereset potenciál: Közepes, sok képpel már nem rossz
  • Képek elfogadása: Nem finnyásak, szinte mindent elfogadnak
  • Bekerülés: Nincs feltétel, csak regisztrálni kell

Regisztráció

Részletes adatok

Weboldal www.dreamstime.com
Főhadiszállás Brentwoood, USA / Bukarest, Romania
Minimum felbontás 3 megapixel (maximum 70 MP)
Elfogadott fájltípusok Fotó, Vektor, Video
Jutalék mértéke min. 25% az egyedi letöltésekért (+10% ha exkluzív kép), és $0,35 a feliratkozók vásárlásai után. Az egyedi letöltések jutaléka függ az adott kép forgalmától.
Minimum kifizetés $100 (havi elszámolással)
Exkluzív program Van, 60% az egyedi letöltésekért, $0,42 a feliratkozók vásárlásai után és $0,20 bónusz egy kép elfogadásakor
Ajánlási rendszer Az ajánlott feltöltő keresetének 10%-a a regisztrációját követő két évig.
Feltöltés Java-s böngészős felület, FTP kötegelt feltöltés
IPTC támogatás Van
Pénznem US Dollár (USD), Euro
Kulcsszavazás nyelve angol
Felhasználói nyelv angol,német,francia,román

dreamstime_regisztracio